luni, 15 februarie 2010

Azuga 2012

Desi lumea s-a cam speriat de temperaturile ridicate de la munte, weekendul asta zapada a fost buna pentru ski la Azuga. Foarte putini skiori anul acesta, cativa snowboarderi, fara aglomeratii la telegondola.

La pensiune neavand loc pentru un longwire de 20m, am montat o undita in balcon (nu m-a dat patronul afara, hi), si cu 5W am facut vreo 3 legaturi in Europa, din pacate cu foarte putin timp alocat traficului.

Din pacate in banda de 80m nu am fost auzit, poate si din cauza puterii reduse, dar nici unul dintre corespondenti nu a lasat nici macar o pauza intre transele de emisie, astfel incat nu am avut loc sa ma strecor intre sutele de watti pompati in sarme. De aici reiese termenul de "crocodil", radioamatorul cu gura mare si urechi mici.

Am ramas placut surprins sa constat ca antenna tunerul de productie proprie si-a facut treaba extraordinar, reusind sa acorde undita in toate benzile de scurte.

Sambata am avut o surpriza placuta din partea lui Nelutu, YO6HZA din Brasov, care mi-a facut o vizita; nu ne mai vazusem de un an de zile.
Am uitat sa precizez rezistenta portabilei Yaesu VX-170 la conditiile grele de apa, zapada si frig la care a fost supusa pe partie.